Ev Yapımı Bir Paraşüt Kitap Analizi

Ev Yapımı Bir Paraşüt Kitap Analizi

Ev Yapımı Bir Paraşüt kitabında benim okumuş olduğum basım, Haziran-2020 İstanbul’da Destek Yayınları düzenlemesiyle basılmıştır. 271 sayfadır. Eserin ilk basımı 2015 tarihindedir. Ev Yapımı Bir Paraşüt Kitap Analizi yazısını İnsanca Akademi okurları için yazdım Mutlu okumalar 🙂

Ev Yapımı Bir Paraşüt Özeti

Kitabın yazarı olan Berrak, bir kitap yazmaya karar verir. Ancak uzunca bir süre tek kelime yazamaz. Yazamadığı için motivasyonunu kaybeder. Motivasyonunu kaybettiği için yazamaz. Bu kısır döngü uzun süre bu şekilde devam eder. Ve yaptığı her türlü faaliyet onda romanını yazamadığı için suçluluk duygusu uyandırmaktan öteye gitmez. Daha sonra bir gün sabahın erken saatlerinde parka yürüyüşe gider ve yanına bir kadın gelir. Kendisini Mama Nono olarak tanıtan bu kadın Berrak’ın sorununa çözüm bulabileceği istediği takdirde ona yardım edebileceğini söyler. Tek yapması gereken 7 gün boyunca düzenli olarak Mama Nono’nun verdiği eğitime katılması gerektiğidir. Berrak’ın kafası karışmıştır. Karşısındaki bu kadın nasıl olur da o söylemeden düşündüklerini bile anlayabiliyordur? Üstelik romanını yazması gerekirken bir haftasını belki de bir hiç uğruna harcaması doğru mudur?

Kitap Yorumu

Kitabın tarzını, konusunu çok beğendim. Roman türünün psikolojik alt yapıyla desteklenmesi fikrini çok beğendim. Böylelikle psikoloji bilgi birikimi olanlarında olmayanlarında zevkle okuyabileceği bir kitap olabileceğini düşünüyorum. Çok sık karşılaşmadığımız ‘’sınır aşımı’’ adı verilen yazarın bir anda okuyucuya dönmesi ve onu da kitabın bir parçası haline getirdiği tekniği oldukça ilgi çekici buldum. Kişiyi romanın karakterlerinin biriymiş gibi hissettiriyor. Karakterlerin atışıyor olmaları ve bu atışmaların aslında romanın ana konusu üzerinde dönmesi de eğlenceli bir hava katmış. Okuru yer yer gülümseten ve sıkılmasının önüne geçen bir tarz olmuş. Ayrıca yazarın kitabın içinde kitap yazması ve kitabın okuduğumuz kitap olması gibi çok ince nüanslar da vardı.  Yalnız sevmediğim tek şey bazı kısımlar sanki tekrar tekrar anlatılıyormuş hissine kapıldım. Ancak kitabın sonunu da çok beğendiğimi eklemeliyim.  Bu durum biraz rahatsız ediciydi. Farkındalık, dikkat, düşünce hakkında düşünmek, bakış açısı kazandırmak, meditasyonun felsefesini anlamamıza yardım etmek için faydalı bir kitap! Karması kokuşuk, çakrası bozuşuk insanlardan olmamız dileğiyle!